Gå videre til innhold
MS Nordnorge i Honningsvåg. Foto: Rune Kongsro / Hurtigruten Norge
MS Nordnorge i Honningsvåg. Foto: Rune Kongsro / Hurtigruten Norge

Pressemelding -

Nå kan det lokale fotballaget og nærbutikken få støtte fra Hurtigruten

Når Hurtigruten feirer 130 år i 2023, ønsker de å gjøre stas på nærbutikken og frivilligheten. Nå kan lokale lag og foreninger langs kysten søke om støtte, med kun ett forbehold: Pengene må brukes på den lokale butikken.

I samarbeid med Hurtigruten Foundation vil Hurtigruten Norge gi et økonomisk bidrag til lokale initiativer i inntil ti av Hurtigrutens havner.

Hurtigrutens historie på kysten startet i 1893 og har i 130 år fraktet lokale passasjerer, gods og internasjonale gjester til havene der skipene legger til. Gjester har på veien fått uforglemmelige opplevelser i møte med lokal norsk mat, kultur og natur.

Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge, mener ingenting av dette hadde vært mulig uten levende kystsamfunn.

- Det er lokale bedrifter, butikker og lokallag som skaper de unike opplevelsene som norske og internasjonale reisende kommer for, og som de ikke finner noe annet sted. Som en takk for samarbeidet gjennom 130 år ønsker vi å gi noe tilbake. De fleste steder vi seiler er nærbutikken og den lokale frivilligheten bærebjelker. Hva kunne passet bedre enn å gi en oppmerksomhet til akkurat dem, spør Felin.

Lokalsamfunnets livsnerve

Nærbutikkene dekker folks daglige behov for dagligvarer, og de leverer andre viktige tjenester til lokalbefolkningen. Fotballaget, langrennsklubben, korpset eller Røde Kors-laget er det som samler folk til felles opplevelser. Sammen er de med på å opprettholde levedyktige bygder, fiskevær og byer langs hele norskekysten.

- Nærbutikken er ofte det bankende hjertet i bygda. Går nærbutikken under, får det følger for resten av lokalsamfunnet. Sammen med den lokale frivilligheten utgjør de utrolig viktige bærebjelker lokalt. For Hurtigruten Norge er det helt avgjørende at disse tilbudene finnes for å sikre levedyktige lokalsamfunn, og vårt mannskap og gjestene våre ser dette hver dag, sier Felin.

Må brukes lokalt

For å markere viktigheten av nærbutikken og frivilligheten vil Hurtigruten støtte inntil ti lokale initiativer, og lag og foreninger søke om inntil 20 000 kr i støtte, enten det er et arrangement eller til drift av laget. Det eneste vilkåret er at støtten brukes på den lokale butikken.

Det betyr at håndballaget, korpset eller andre som får støtte må bruke pengene på nærbutikken, enten det er til vaffelrøre og pølser til de neste hjemmekampene, eller servering på neste korpssamling. På den måten skal bidraget komme både frivillige lag og nærbutikken til gode.

- Selv om beløpene i seg selv ikke er store, vet vi at for et lite lag kan en slik støtte bety mye. Vi ønsker å gi vårt bidrag til den unike dugnadsånden og samholdet som både de lokale lagene og nærbutikken representerer i lokalsamfunnene langs kysten, sier Henrik A. Lund, daglig leder i Hurtigruten Foundation.

Hvem kan søke?

Søknader kan komme fra frivillige lag og foreninger i lokalsamfunn langs kysten, med søknadsramme på inntil 20 000 kr. Innvilget støtte kan brukes av laget / foreningen slik de ønsker, i sin lokale butikk. Formålet med bruk av støtten er å bidra til nærbutikken og lokal frivillighet i mindre lokalsamfunn i eller nært havnene Hurtigruten Norge seiler til. Søknader som omfatter nærbutikker med størst avstand til andre butikker prioriteres.

Søknadsskjema finnes på Hurtigruten Norges hjemmeside, og må sendes innen 10.mai.

Emner


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten (+47) 480 27 700 (kun for presse, ikke SMS) Kontakt for kundehenvendelser
Hurtigruten