Pressemelding -
Hurtigruten Foundation med støtte til en rekke lokale prosjekter
Strandrydding på Svalbard, ny tursti opp Sukkertoppen i Ålesund og skilpaddebeskyttelse på Vest-Afrikas kyst er noen av tiltakene som gis midler i Hurtigruten Foundation sommer-utdeling. Stiftelsen satser i 2022 på lokale bidrag i farvann og områder hvor Hurtigrutens selskaper har aktiviteter.
- I Hurtigruten Foundation skal vi bidra til å utvikle levende lokalsamfunn på naturens premisser. Vi, mannskapene og gjestene har et felles ønske om å være et positivt bidrag overalt hvor vi reiser, og til alle lokalsamfunn vi besøker. Med sommerens tildelinger gir vi gjestene våre muligheten til å gi tilbake og engasjere seg i disse samfunnene, det er jeg stolt av, sier Henrik A. Lund, Daglig Leder i Hurtigruten Foundation.
Aktiv i Frilufts strandrydding-prosjekt på Svalbard og organisasjonen Turtle Foundation, som beskytter havskilpadder i Boa Vista og Kapp Verde, mottar størst bidrag i denne tildelingen. Seks andre organisasjoner i Norge, Ecuador, Panama, Chile og Sør-Georgia mottar også midler i denne tildelingsrunden.
Svalbard ble den første destinasjonen utenfor norskekysten med Hurtigrute-seilinger allerede i 1893. Kapp Verde får besøk av de første Hurtigrute-passasjerene til høsten, og blir med det et nytt ekspedisjonscruisetilbud for de som vil seile i varmere farvann.
- Å gi tilbake til de lokalsamfunnene som ønsker oss så hjertelig velkommen når vi ankommer er helt avgjørende for oss. Når du seiler til eksotiske og avsidesliggende steder og samarbeider med lokale aktører, blir du konstant påminnet om hvor sårbare og dyrebare disse områdene er. Derfor føles mottakerlisten både naturlig og riktig, fortsetter Lund.
Mottakeren på Svalbard understreker behovet for strandrydding på øygruppa, et arbeid som har støtt på flere utfordringer de siste årene.
- Nå er vi endelig i gang med et av Svalbards viktigste søppelryddeprosjekter på utsiden av «Forlandet». Prosjektet har blitt utsatt under pandemien, og stått i fare på grunn av økte drivstoffpriser, så vi er utrolig takknemlige for bidragene fra Hurtigruten Foundation og andre organisasjoner, sier Lene Jeanette Dyngeland, prosjektleder for Aktiv i Friluft Longyearbyen.
Dyngeland trekker også frem reiselivsselskapenes spesielle ansvar.
- Det er spesielt viktig at aktører som driver med aktiviteter på Svalbard er med å bidra, og vi håper flere ser til Hurtigruten Foundation og engasjementet de har for miljøet her oppe.
Et annet prosjekt som er med i denne tildelingsrunden er organisasjonen Happy Whale. Organisasjonen utvikler en app som bruker kunstig intelligens til å identifisere knølhval basert kun på bilder av halen. Med appen kan gjester og mannskap på alle skip som ser hval få informasjon om navn, migrasjonsmønster, tidligere observasjoner og mer informasjon om akkurat denne hvalen og arten generelt. Disse observasjonene deles med forskere som studerer hvalbestanden og bevegelsene til den majestetiske arten.
Related links
Emner
Kategorier
Om Hurtigruten Foundation
Hurtigruten Foundation ble etablert i 2015, med mål om å gjøre en forskjell for viktige prosjekter rundt om i verden, inkludert langs norskekysten. De samlede midlene som er donert så langt, ligger godt over fem millioner kroner fordelt på mer enn 50 initiativer i elleve land. Foundation er et samarbeid mellom Hurtigruten og våre passasjerer, partnere, leverandører, andre organisasjoner og givere for å utgjøre en faktisk forskjell.